Sposób przygotowania

Wstawiamy w nie dużym garnku buraczki , możemy pokroić dowolnie .Do buraczków dodajemy wszystko oprócz kwasku. Gotujemy je do miękkości . Pod koniec posypujemy szczyptę kwasku, może to też być barszcz z butelki biały . W małym słoiczku wlewamy jogurt i parę łyżeczek barszczyku , zakręcamy słoik i mocno mieszamy , a potem wylewamy . W ten sposób też zabarwiamy kolorystycznie , możemy zrobić jasny lub bardzo mocno czerwony.Wszystko zależy od buraczków ile damy i śmietany.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    uwielbiamy go wszyscy w domu, jak jest z uszkami to już w ogóle radość ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !