Sposób przygotowania

Jabłko umyć, obrać i pokroić w plastry - niezbyt grube, takie cienkie bardziej.
Ciasto naleśnikowe robimy jak tradycyjne, tyle że zmniejszamy ilość mleka i wsypujemy odrobinę proszku do pieczenia - ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Następnie rozgrzać olej na patelni. Łyżką kłaść na patelnię trochę gęstego ciasta, położyć na to plasterek jabłuszka i zalać łyżką ciasta.
Można też innym sposobem smażyć plasterki, a mianowicie- każdy plaster osobno zanurzać w przygotowanym gęstym cieście, lekko odsączyć i kłaść na rozgrzanej patelni. Jednak osobiście częściej stosuję ten drugi sposób, bo jest wygodniejszy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !