Sposób przygotowania

Przygotować farsz.Pieczarki podsmażyć (udusić). Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Mięso ugotować (może być z udek), obrać i zemleć w maszynce. Mięso wymieszać z pieczarkami i cebulą. Doprawić do smaku. Na każdy naleśnik nałożyć łyżką farsz, złożyć w kopertę. Zanurzyć każdego krokieta w roztrzepanym jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej na patelnię.Smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące.
Wspaniale smakują polane pikantnym ketchupem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !