Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 16 szt.
pieczarki 50 dag
cebula 1 szt.
mięso drobiowe 50 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jaja 3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami

Przygotować farsz.Pieczarki podsmażyć (udusić). Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Mięso ugotować (może być z udek), obrać i zemleć w maszynce. Mięso wymieszać z pieczarkami i cebulą. Doprawić do smaku. Na każdy naleśnik nałożyć łyżką farsz, złożyć w kopertę. Zanurzyć każdego krokieta w roztrzepanym jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej na patelnię.Smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące.
Wspaniale smakują polane pikantnym ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.09.2011 20:59
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak