Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Digestive Biscuits

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka razowa 1 szklanka
płatki owsiane 1/2 szklanki
cukier 1/4 szklanki
sól 3 szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 250 g 1/4 szt.
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Digestive Biscuits

Suche składniki wymieszać. Dodać masło, rozetrzeć, wlać mleko i zagnieść na gładkie, zwarte ciasto. Cienko rozwałkować, wyciąć szklanką spore kółka, ułożyć na blaszce, nakłuć widelcem. Posmarować mlekiem i upiec na złoto (w temp. 180 stopni C ok. 15 min.).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 11.05.2012 12:40
fajne ciasteczka:))
smerfetka79 11.05.2012 12:40
fajne ciasteczka:))
smerfetka79 11.05.2012 12:40
fajne ciasteczka:))
mimi 19.04.2012 12:36
super
bursztynek 23.11.2011 23:14
zdrowe i zapewne smaczne :)
irenka 18.03.2011 17:18
ciekawy przepis na deser
marmar 03.02.2011 17:00
sympatyczna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak