Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna golonka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 2 szt
włoszczyzna 0,5 pęczka
pieprz 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarna
piwo 1,5 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna golonka

Golonkę oczyścić, opłukać, zalać wodą, gotować.
Podczas gotowania dodać obraną i opłukaną włoszczyznę, dodać też przyprawy, gotować do miękkości.
Golonkę wyjąć osuszyć, włożyć do nagrzanego piekarnika i podpiec, podlewając co pewien czas piwem, aż skórka będzie rumiana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak