Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel Jabłko-Mięta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
mięta suszona 1 szt.
jabłko 1 szt.
cukier 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel Jabłko-Mięta

Miętę zaparzyć w szklance wrzątku, przykryć i odstawić na kilka min. Jabłuszko obrać, zetrzeć na tarce (myślę, że lepsze będzie jeśli na drobniejszych oczkach, bo ja starłam na dużych i były wyczuwalne kawałki)-ale to kwestia gustu:) Napar z mięty umieścić w garnuszku, dodać starte jabłko i gotować chwilę. Na koniec dodać rozrobioną mąkę w zimnej wodzie, wymieszać, zagotować, posłodzić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 27.07.2011 21:14
ciekawy pomysł
bursztynek 21.04.2011 23:37
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak