Sposób przygotowania

Smak galaretki jest obojętny.

galaretki rozpuścić osobno (fajnie jak galaretki są o różnych smakach). Należy je rozpuścić w 350ml wody. Odstawić do ostygnięcia.
Śmietanę 30% ubić na sztywno.
Śmietanę podzielić na pół i do każdej części dodać już zimną galaretkę. Wymieszać.

W salaterkach nakładać warstwę śmietany, delicje i następną warstwę śmietany

Odstawić do lodówki aż całkowicie się zetnie.
Można posypać startą czekoladą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    świetny przepis- takich delicji jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Oj Marzenko narobiłaś mi smaka :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !