Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z wiśniami i kruszonką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
kakao 2 łyżki
cukier 1 szkl.
jajko 2 szt.
proszek do pieczenia maly 1 szt.
margaryna 1 kostka
mleko 1/2 szkl.
wiśnie bez pestek 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z wiśniami i kruszonką

Margarynę należy rozpuścić i połączyć z 1/2 szkl. cukru i jajkami. Powoli dosypać 2 szklanki mąki, kakao. Następnie dodajemy mleko w takiej ilości aby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany. Na koniec dodajemy proszek i szybko mieszamy. Wylewamy do podłużnej foremki, układamy owoce i posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką- 1/2 kostki margaryny mieszamy z 1/2 szklanki cukru i 1 szklanką mąki. Pieczemy około 45 minut w temp. 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 06.07.2016 13:40
A właśnie nastał wiśniowy sezon)
dodi 23.06.2016 14:13
muszę zrobić
Pola2 12.04.2011 19:02
smakowite
bejciu24 05.02.2011 22:49
pychotka
accee 04.02.2011 22:15
Uwielbiam takie!!
dorotka0000025 04.02.2011 12:46
wyglada apetycznie
Ewa111 04.02.2011 11:19
świetne ciasto do niedzielnej kawy
novita26 04.02.2011 07:54
moja babcia robi podobne
agnieszka137 03.02.2011 16:37
wspaniałe ciacho:)
bami 03.02.2011 15:46
Wygląda przepysznie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak