Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ślimaczki z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 1 szklanka
jajko 1 sztuka
zapach migdałwoy 1-2 krople
miód 2-3 łyżki
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: ślimaczki z ciasta francuskiego

Mak zalać wrzątkiem i odstawić na kilka godzin. Następnie przepuścić go przez maszynkę 2-3 razy. Dodać do niego jajko, aromat i miód. Można także skórkę pomarańczową i pokruszone płatki migdałowe. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i wyłożyć na niego masę makową. Zrolować i pokroić w plastry. Piec w mocno nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 07.06.2013 21:33
pomysł świetny,wykorzystam
MAR3STA 24.11.2012 18:46
ekstra wyszły
Andzia1977
Andzia1977 16.12.2011 22:23
ale fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak