Sposób przygotowania

Filety z kurczaka umyć, rozbić tluczkiem na cienkie płaty. Następnie oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdy płat mięsa położyć podłużny kawałek zimnego masła. Zwinąć ciasno w rulon, w krztałcie stożka. Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Podawać z frytkami oraz surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne na obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne na obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny obiadek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !