Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tatar z marynowanymi borowikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina mielona 250 g
żółtko jajek 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt.
oliwa 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
borowiki 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tatar z marynowanymi borowikami

Borowiki i dymkę drobno kroimy w kostkę. W mięsie robimy wgłębienie, do którego dodajemy surowe żółtko, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy łyżką oliwy, wsypujemy grzyby i cebulkę. Dokładnie mieszamy. Bagietkę smarujemy masłem, ozdabiamy sałatą rzymską. Na środek każdej sałaty nakładamy tatara.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.10.2011 08:16
nie lubie tatara,ale przepis fajny
pacpaw 06.02.2011 08:08
uwielbiam tatara :o)
accee 04.02.2011 22:15
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak