Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 30 dag
cebula 1-2 sztuki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z pieczarkami

Pieczarki pokroić w dość sporą kostkę a cebulkę w drobniejszą. Następnie poddusić je na oleju do miękkości od razu doprawiając do smaku solą i pieprzem. Można także dodać natkę pietruszki lub inne zioła wg. upodobania. Farsz koniecznie przestudzić. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować a następnie wycinać z niego prostokąty. Na każdym kawałku układać farsz z pieczarek. Sklejać brzegi i piec w mocno nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.01.2014 22:54
bardzo lubię :)
kate.500 12.03.2013 07:49
idealne do barszczyku czerwonego
annagebalska 03.05.2011 06:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak