Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina w pomarańczach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 2
cielęcina 1 kg
dżem pomarańczowy 100 g
masło 10 g
bulion 1 szklanka
sos sojowy 1 lyzka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina w pomarańczach

Z jednej pomarańczy scieramy skórkę i wyciskamy sok. Dżem razem z sokiem i 1/2 startej skórki oraz masło ucieramy na jednolitą masę. Mięso nacieramy solą. Blache smarujemy olejem, wkłądamy mięso i pieczemy, podczas pieczenia podlewamy bulionem i sosem sojowym. Pieczemy ponad godzinę w 180 stopniach. Po ok 30 minutach smarujemy mieso masą pomarańczową. Pieczeń podajemy na gorąco z sosem pomarannczowym i dekorujemy plasterkami pomaranczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 19.05.2011 23:22
brzmi świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak