Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
grzyby suszone 3-5 łyżek
kapusta kiszona 50 dag
cebula 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z ciasta francuskiego

Grzyby zalać wodą i odstawić na co najmniej 2-3 godzinki. Następnie ugotować je do miękkości w tej samej wodzie. Przecedzić ale nie wylewać wywaru z grzybów. Kapustę drobno poszatkować i zalać odstawionym wywarem. Można dodać dowolne przyprawy (np. listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, kminek) i gotować ok. 20-30 minut. Grzyby przepuścić przez maszynkę dodać do nich pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną cebulkę. Całość połączyć z przecedzoną i ostudzoną kapustą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i wycinać z niego prostokąty. Na każdym jednym kawałku ciasta układać farsz i dokładnie sklejać brzegi. Ja jeszcze po rozwałkowaniu ciasto nakłuwam widelcem. Piec w mocno nagrzanym piekarniku. Wierzch ciasta można posmarować białkiem i posypać kminkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak