Sposób przygotowania

Grzyby zalać wodą i odstawić na co najmniej 2-3 godzinki. Następnie ugotować je do miękkości w tej samej wodzie. Przecedzić ale nie wylewać wywaru z grzybów. Kapustę drobno poszatkować i zalać odstawionym wywarem. Można dodać dowolne przyprawy (np. listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, kminek) i gotować ok. 20-30 minut. Grzyby przepuścić przez maszynkę dodać do nich pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną cebulkę. Całość połączyć z przecedzoną i ostudzoną kapustą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i wycinać z niego prostokąty. Na każdym jednym kawałku ciasta układać farsz i dokładnie sklejać brzegi. Ja jeszcze po rozwałkowaniu ciasto nakłuwam widelcem. Piec w mocno nagrzanym piekarniku. Wierzch ciasta można posmarować białkiem i posypać kminkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !