Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe babeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
mąka 1 i 1/2 szklanki
mielone migdały 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
mleko 1 szklanka
rodzynki 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
imbir starty 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe babeczki

Mąkę połączyć z mielonymi migdałami, cukrem proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, przyprawą do piernika, cynamonem i mielonym imbirem. Dokłądnie wymieszać dodać mleko, roztrzepane jajko i roztopione masło. Wymieszać łyżką i dodać rodzynki i statry imbir, wymieszać.
Przygotowac formę do pieczenia muffinek- każdy dołek wyłożyć papilotką.
Do każdej papierowej pailotki włożyć ciasto.
Piec w 180 stopniach ok 20 minut
przepis na 12 babeczek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona15 04.01.2012 14:25
piernik uwielbiam pod każdą postacią. Babeczki-super pomysł
Edyta38 17.04.2011 18:29
extra
madagaskar 09.03.2011 14:24
pycha
madagaskar 09.03.2011 14:24
pycha
wedith1 22.02.2011 20:57
Ależ one muszą być pyszne!!!!:)
Monika193
Monika193 03.02.2011 14:58
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak