Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tatar z łososia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony 200 g
cebula 1-2 sztuki
oliwa 1-2 łyżeczki
sok z cytryny 1-2 łyżeczki
korniszony 1-2 sztuki
czarne oliwki 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tatar z łososia

Łososia posiekać na bardzo małe kawałeczki lub zmiksować. Dodać trochę oliwy, soku z cytryny oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Uformować z masy łososiowej „kopczyk” na około niego ułożyć na przemian drobno posiekaną cebulkę, oliwki i korniszony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 03.02.2011 19:47
jeśli dla kogoś surowa cebula jest zbyt ostra można dodać zamiast zwykłej cukrową lub zwykłą sparzyć wrzątkiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak