Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, zdjąć skórę, natrzeć przyprawą do kurczaka i roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem, skropić oliwą i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie ułożyć na brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp 190 stopni. Od czasu do czasu polewając sosem wytworzonym z mięsa. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Udko jak udko, ale obok jakie dobre ziemniaczki masz :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !