Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z pieczarek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
skrzydełka kurczaka 2-3 sztuki
seler 1/4 sztuki
marchew 2 sztuki
śmietana 1-2 łyżki
sól i pieprz do smaku
koperek 1-2 łyżeczki
natka pietruszki 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: krem z pieczarek

Skrzydełka oczyścić i zalać wodą. Dodać listek laurowy, ziele angielskie i gotować do miękkości mięsa. Wywar odcedzić. Marchewkę i selera podsmażyć na oliwie na patelni. Na oddzielnej podsmażyć pieczarki. Podsmażone warzywa dodać do klarownego wywaru i chwilę pogotować aż warzywa całkowicie będą miękkie. Następnie zupę zmiksować. Ponownie postawić ją na ogień i dodać zabielić śmietaną. Doprawić solą i pieprzem oraz posypać drobno posiekaną zieleniną. Można podawać z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 06.02.2012 20:49
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak