Sposób przygotowania

Z twarogu, jajek, i 3\\4 szklanki mąki i szczypty proszku , soli jeszcze wyrobić ciasto , natkę wcześniej jak posiekaliśmy to dodajmy . I odstawiamy . Kalarepkę kroimy w słupki a pozostałe warzywa oczyścić . Marchewkę gotujemy parę minut , myślę że wystarczy 15 . Zaraz jak zaczniemy gotować marchew to wkładamy do niej kalarepę a 4 minuty przed końcem gotowania dodajemy groszki. Z ciasta formujemy placuszki powinno wyjść 12 szt. i te placki smażymy na oleju . W między czasie stapiamy masełko , oprószyć mąką , podlewamy śmietaną i 300 ml tego wywaru z jarzyn. Przypraw , a na koniec dodaj osączone jarzyny .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ciekawa kompozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    interesyjące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    super pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robiłam , sa pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robiłam , sa pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !