Sposób przygotowania

Twarożek łączymy ze śmietanką i cukrem waniliowym tak by powstała gładka masa.
Brzoskwinie i ananasa kroimy w kosteczkę- dodajemy do twarożku- mieszamy.
Smarujemy naleśniki masą- zwijamy w rulony i kładziemy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Możemy je skropić odrobiną syropu z brzoskwiń i ananasa.
Posypujemy płatkami migdałowymi i cukrem trzcinowym- zapiekamy kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Po wyjęciu polewamy rumem.
Fantastyczny efekt wizualny daje podpalenie takiego naleśnika.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Oj zjadłbym takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    oj pyszności takie naleśniczki na słodko :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    muszę takie zrobić :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    miam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    mmmmniam mam ochote na takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Pyszne naleśniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    bardzo takie lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha naleśniki :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !