Sposób przygotowania

W ciepłym mleku rozprowadzamy drożdże. Mąkę, sól, jako i cukier mieszamy z roztopioną margaryną. Dodajemy drożdże z mlekiem. Wyrabiamy ciasto i formujemy kulę. Wkładamy do zimnej wody na ok. godzinę-ciasto powinno wypłynąć. Ciasto dokładnie wyrabiamy, dodając jeszcze trochę mąki. Ciasto jest dobrze wyrobione, gdy odchodzi od dłoni. Ciasto dzielimy na trzy części. Każdą rozwałkowujemy tak, by powstało koło, a następnie kroimy na 8-12 trójkątów. Na trójkąty z ciasta nakładamy dżem lub krem czekoladowy i zwijamy od szerszej do węższej strony. Rogaliki smarujemy rozkłóconym jajkiem, by podczas pieczenia nabrały ładnego złocistego koloru. Gotowe posypujemy cukrem, wiórkami kokosowymi lub posypką czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    lubuję się w rogalikach
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    lubuję się w rogalikach
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    lubie takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !