Sposób przygotowania

Warzywa obrać i opłukać pod bieżącą wodą. Marchew i ziemniaki pokroić w kostkę, a pory w plasterki.

Na patelni rozpuścić łyżkę masła i podsmażyć na nim pokrojone pory. Dodać oczyszczone, umyte, osuszone i pokrojone na porcje żeberka. Posypać solą i pieprzem czarnym mielonym. Dusić całość około 10 minut. Przełożyć do dużego garnka, zalać 2 litrami wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, majeranek oraz kostkę bulionową. Zagotować.

Zamrożone kurki poddusić na łyżce masła. Posolić i przełożyć do gotującej zupy. Dodać również pokrojone ziemniaki i marchew. Gotować na małym ogniu około 20 minut.

Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą. Dodać do warzyw i mięsa. Gotować tak długo, aż wszystkie składniki będą miękkie.

Na patelni rozpuścić pozostałą łyżkę masła, dodać mąkę, Ramę Cremefine do gotowania i zasmażyć. Dodać do zupy. Jeśli trzeba - zupę doprawić.

Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    borgia

    Wiesz... wszystko pięknie, tylko ja nie lubię jak ktoś mnie nabija w butelkę. Piszesz żeberka, a pokazujesz skrzydełka drobiowe. Szkoda.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jeśli to byłyby skrzydełka drobiowe to napisałabym że są... Były to żeberka wieprzowe o szerokości maksymalnie 2 cm. Wiem z czego robię swoje zupy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z kaszką to ja lubię zupki, pycha;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    ja również bardzo lubię pożywne zupy z kaszą i mięsem:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mmmmmmmmmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !