Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kabaczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule drobno pokrojone 2 szt
olej 3-4 łyżki
pomidory bez skórki 1/4 kg
sól
pieprz
przyprawy do smaku
kabaczek 1 brany i pokrojony

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kabaczka

Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać kabaczek, podlać wodą i dusić do miękkości. Pokrojone pomidory udusić na tłuszczu, dodać przyprawy. Wymieszać z kabaczkiem. Doprawić do smaku. Potrawa ta nadaje się do przechowywania w lodówce, na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 11.02.2011 14:54
Kabaczki i cukinie też moje ulubione...
Agnieszka_B 03.02.2011 12:35
Bardzo lubię kabaczki, ale żeby przyrządzić taki bigosik - muszę czekać do lata:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak