Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 10 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 1/2 szkl
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 2 szkl
jabłka 3 szt
galaretka owocowa 1 szt
rodzynki 1/2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jabłkiem

Z mąki, tłuszczu, żółtek i cukru zagnieśc ciasto, wyłożyć do formy posmarowanej tłuszczem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, upiec na rumiano w temp 200 st. Budyń ugotować z mlekiem według przepisu na opakowaniu, wyłożyć na upieczone ciasto. Z jabłek wyjąć gniazda nasienne ( nie obierać) , pokroić na cieniutkie plasterki, ułożyć na ostudzonym budyniu, zalać cienką warstwą wcześniej przyrządzonej galaretki. Posypać ciasto dokładnie umytymi i osączonymi rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 23.06.2013 12:16
Świetny pomysł :)
anulka69 17.12.2011 18:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak