Sposób przygotowania

Ugotować ziemniaki i posolić w łupinach. Ostudzić, obrać z łupin i przekręcić przez maszynkę. Jabłko zetrzeć na tarce, wymieszać z ziemniakami, solą, mąką i przyprawami. Ciasto dokładnie wymieszać. Na stolnicy uformować wałek, podsypać mąką, aby nie przywierał do stolnicy. Pociąć na kawałki. Krokiety wkładać na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć na złocisty brąz.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    mnaim
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !