Sposób przygotowania

Przygotowujemy dwa kolory galaretek . Z każdej z nich odlewamy połowę do osobnego naczynia. Do odlanych ostudzonych połówek dodajemy serek mascarpone, aby kolor wyszedł mleczny .
Owoce z puszek kroimy na plasterki i kostki.
Do pucharków bądź wysokich szklanek wlewamy na dno zieloną - z bieloną galaretkę, odstawiany do zamrażalnika na ok 10 minut.
Następnie wlewamy zieloną klarowną galaretkę dodajemy do niej pokrojonego w kostkę ananasa - znów odstawiamy do zamrażalnika.
Kolejno wlewamy pomarańczową , z serkiem galaretkę i odstawiamy na 10 minut.
Na ostatnią warstwę wlewamy pomarańczową klarowną galaretkę i dodajemy do niej pokrojone w plasterki brzoskwinie- dostawimy.
Galaretki można odstawiać do lodówki aby z stężały , ale czas oczekiwania się wydłuży, zaś w zamrażalniku trzeba uważać aby galaretka nie zamarzła.
ozdabiamy bitą śmietana i posypujemy startą czekoladą.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !