Sposób przygotowania

pieczarki powinny być drobne. Myjemy je i przekrawamy na połowki i dusimy na masle pod przykryciem, dodajemy rownież cebulke pokrojoną w kostke, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy pieczarki i cebula są miekkie to wlewamy śmietane rozrobioną z mąka, można tez dodac odrobine wody i gotujemy przez ok 10 minut na bardzo małym ogniu. Miedzy czasie dodajemy posiekany koperek. jak kto lub bardziej gesty sos można dac wiecej mąki. sosem polewamy ziemniaki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo pyszny sos pieczarkowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo ładne grzybki;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !