Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 50 dag
masło 3 łyżki
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w sosie

Dynię obrać, pokroić w dość dużą kostkę, oprószyć solą i mąka. Na patelni rozgrzać masło, włożyć dynię i obsmażyć ze wszystkich stron. Dynię wyjąć na półmisek a na pozostałym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę i utarte na tarce o dużych otworach jabłko. Dodać koncentrat pomidorowy, odrobinę wody, przyprawić do smaku, zagotować. Przygotowanym sosem zalać dynię. Podawać na gorąco lub zimno z jajkami gotowanymi na twardo pokrojonymi w ćwiartki i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 19.01.2014 17:32
ciekawy pomysł na podanie dyni :)
IlonaAlbertos 27.05.2013 10:49
Muszę kiedyś zrobić.
Seba 02.03.2012 10:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak