Sposób przygotowania

Dynię obrać, pokroić w dość dużą kostkę, oprószyć solą i mąka. Na patelni rozgrzać masło, włożyć dynię i obsmażyć ze wszystkich stron. Dynię wyjąć na półmisek a na pozostałym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę i utarte na tarce o dużych otworach jabłko. Dodać koncentrat pomidorowy, odrobinę wody, przyprawić do smaku, zagotować. Przygotowanym sosem zalać dynię. Podawać na gorąco lub zimno z jajkami gotowanymi na twardo pokrojonymi w ćwiartki i pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę kiedyś zrobić.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy pomysł na podanie dyni :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !