Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w wodzie.Następnie wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto do uzyskania jednolitej,lużnej konsystencji.Ciasto przykrywamy i odstawiamy na około 15 minut w temp. pokojowej Dzielimy ciasto na 3 bochenki.Formujemy chleb.Wkładamy do blaszek.Odstawiamy do wyrośnięcia.Wyrośnięty chleb smarujemy wodą.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp.220 stopni. Pieczemy około 50 minut. Po upieczeniu wyjmujemy chleb z blaszek i odstawiamy do ostygnięcia. Z tego ciasta można też formować bułki. Chleb ten jest bardzo pyszny i do tego zdrowy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    szukałam dobrego przepisu na chleb,dzięki,spróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    musi być smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Właśnie kupiłam mąkę i będę piekła chlebek:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    zjadłoby się
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    zjadłoby się
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    zjadłoby się
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    zjadłoby się
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    zjadłoby się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !