Sposób przygotowania

Kiełbasę zalać wodą, pogotować chwilę. Wrzucić grzybki, obraną cebulkę i ząbki czosnku w całości. Dodać listki laurowe, majeranek. Gotować ok. 20 min. po czym wlać żur i gotować jeszcze ok. 10 min. Doprawić do smaku. Wyjąć cebulkę i ząbki czosnku (żurek przeszedł już ich aromatem).
Jajka pokroić w cząstki, a kiełbasę w plasterki lub kostkę. Zalać żurkiem. Podawać gorące z dodatkiem pieczywa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    robię podobnie więc wiem ze smakuje wspaniale :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !