Sposób przygotowania

Makaron gotujemy na al dente ( jest taki specjalny łazankowy , ale jak brakuje nam w kuchni takiego , może go zastąpić każdy inny np.: świderki , wstążki )
Kroimy drobno cebulę i w kostkę pieczarki wraz z kiełbasą , podsmażamy na patelni na oleju.
Kroimy kapustę nakładamy na patelnie, wlewamy szklankę wody i pod przykryciem dusimy kapustę na patelni. Kapustę przyprawiamy solą , pieprzem, zielem angielskim i innymi ziołami według uznania.
Podsmażoną cebulę, pieczarkami i kiełbasę dodajemy do podduszanej ciągle kapusty.
Zamiast kiełbasy można dodać szynkę lub mięso .
Gotowy makaron dodajemy do kapusty mieszamy wszystko razem i gotowe!
Teraz to już tylko nakładać na talerze i jeść :)
Smacznego !

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pycha
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    właśnie robię z Twojego przepisu. już smakuje super. a jaki zapach .... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !