Sposób przygotowania

Z margaryny, serka,mąki, cukru waniliowego i proszku zagnieść ciasto. Podzielić je na pół. Pierwszą część rozwałkować i wyłożyć nim formę (wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą)
Jabłka obrać, przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne.
Na ciasto w blaszce układać jabłka wydrążeniem do dołu (rodzynki mają być w wydrążeniu). Jabłka posypać cynamonem.
Na to rozwałkować drugą część ciasta. Piec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 175st. C.
Po upieczeniu jeszcze ciepłe polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    mmm mm wyląda smakowicie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    są przepyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !