Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
margaryna 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 szt.
żółtko jajek 1 szt.
cukier wanilowy 1 łyżeczka
cukier 1/3 szklanki
serek waniliowy 30 dag
białko 3 szt.
żółtko jajek 4 szt.
budyń śmietankowy 1 szt.
cukier 1 szklanka
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
brzoskwinie w puszce 1 szt.
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Składniki na ciasto zagniatamy i wyrabiamy. Ciastem wyklejamy wyłożoną sreberkiem dużą prostokątną blachę. Brzoskwinie odsączamy, kroimy na większe kawałki.
Ser łączymy z serkami Danio oraz z pozostałymi składnikami masy. Wykładamy część masy, na to kawałki brzoskwiń. Przykrywamy resztą serowej masy.
Ciasto pieczemy ok. 1 godz. w nagrzanym piekarniku w temp. 160-180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 02.03.2012 13:58
jedno z moich ulubionych ciast :)
pigila
pigila 07.06.2011 19:06
supe
Zoso 04.06.2011 19:16
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak