Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodziak bez pieczenia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 37 szt.
herbatniki 36 szt.
mleko 3/4 l
budyń śmietankowy 2 szt.
cukier 4 łyżki
masło 250 g 1 szt.
mleko 200 ml
masa toffi 1 szt.
bita śmietana 1 szt.
orzechy arachidowe 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Słodziak bez pieczenia

Dużą prostokątną blachę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć pierwszą warstwę herbatników.
Przygotować masę budyniową: 1/2 l mleka zagotować, w 1/4 l rozmieszać budynie z cukrem, dodać do gotującego się mleka. Ostudzony budyń utrzeć z masłem (dodając po łyżce).
Masa śmietankowa: Śnieżkę ubić na mleku.
Masa II: Nie podaję sposobu przygotowania, bo raz że masa mnie zawiodła, a dwa przepis na nią znajduję się w linku powyżej.
Ułożenie od dołu:
herbatniki
masa budyniowa
herbatniki + krakersy
bita śnieżka
krakersy
masa krówka
orzechy w karmelu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 06.12.2011 18:01
mmmm faktycznie słodziak!
Rogalik 10.08.2011 17:39
dobry
irenka 15.03.2011 18:01
na pewno smaczny deser,warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak