Sposób przygotowania

Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć do garnuszka, podlać gorącą wodą i prażyć, aż jabłka zmiękną. Wsypać galaretkę w proszku, wymieszać. Zdjąć z ognia.
Na biszkopt wyłożyć ostudzoną masę jabłkową.
Śnieżkę ubić na 200ml zimnego mleka. (Bitą śmietanę zrobić wg przepisu w linku podanym powyżej).
Na masę jabłkową wyłożyć masę śmietankową.
Po wierzchu posypać wiórkami czekoladowymi - u mnie białymi.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    uwielbiam ciasta z jabłkami:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    rewelacyjne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    pycha, chociaż ja wolę smietanę zrobioną z kremówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ao_12

    pycha, poproszę o kawałek ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !