Sposób przygotowania

Budynie śmietankowe ugotować na niecałym litrze mleka wg przepisu na opakowaniu. Tak samo przyrządzić czekoladowe budynie. Ostudzić.
Śnieżkę ubić na 400 ml zimnego mleka.
Kiwi obrać, przekroić na pół, a następnie na plasterki. Banana również obrać i pokroić na plasterki.
Do każdej salaterki nałożyć:
po 1 łyżce powideł śliwkowych
2 łyż. budyniu śmietankowego
2 łyż. budyniu czekoladowego
2-3 plasterki banana
1-2 łyżki śnieżki
5- 6 pół plastrów kiwi
przyozdobić resztą śnieżki
posypać startą czekoladą (ale tylko na jednej stronie śnieżki)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiaaa

    Uwielbiam takie deserki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !