Sposób przygotowania

Biały ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków, dodać mąkę i jajko. Zagnieść ciasto- jak ser był bardzo wodnisty to dodać ciut więcej mąki, ale ciasto nie może wyjść zbyt twarde.
Z gotowego ciasta formowac ruloniki i odcinać nożem równe kawałki. Gotować parę minut we wrzącej osolonej wodzie. Gotować do czasu aż wypłyną.
Cebulkę i boczek pokroić w drobniutką kosteczkę, podsmażyć na patelni, doprawiając dużą ilością pieprzu i odrobiną soli.
Podawać pierogi leniwe z cebulką z boczkiem na wierzchu

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    syte danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię leniwe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !