Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini-roladki drobiowe z topionym serkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
serek topiony 100 g
masło 4 łyżeczki
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mini-roladki drobiowe z topionym serkiem

Pierś pokroić na niewielkie kawałki, rozbić przez folię. Doprawić solą i pieprzem, posmarować ok. 1 płaską łyżeczką masła. Nałożyć kawałek topionego serka. Zwinąć w małą zgrabną roladkę. Panierować w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym głębokim oleju na patelni.
Podawać do ziemniaczków, frytek, kulek ziemniaczanych czy ryżu z ulubionymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 10.09.2011 10:06
pycha
Sarenka 21.07.2011 11:38
Ulobione roladki mojej córki
Małgorzata77 28.06.2011 08:24
pycha
Zoso 06.05.2011 20:45
smakowite
mirosława4 11.04.2011 19:59
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak