Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 2
marchewka 4
seler 1\\2
bułka czerstwa
jajko 3
przyprawa uniwersalna Kucharek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
pietruszka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy

Kurczaka najpierw musimy poporcjować, potem dokładnie go umyć wkładamy do dużego garnka wraz z warzywami, wstawiamy na gaz i gotujemy tak długo aż mięso będzie się rozpadało, posypujemy troszkę wegettą . Potem mięso mielimy w maszynce dokładnie tak samo robimy z warzywami. Do tej masy już zmielonej dodajemy jajka , , bułkę namoczoną i odciśniętą , bułkę tartą i przyprawy . I wszystko wyrabiamy dokładnie aby składniki się dobrze ze sobą połączyły. Formę wykładamy papierem do pieczenia , albo po prostu smarujemy tłuszczem i wykładamy masę do formy , , jaką kolwiek mamy może być też keksówka . Pieczemy 45 minut w 180 st do momentu aż zauważymy że ładnie nabierze koloru .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.09.2011 09:35
fajny przepis,tez jesszcze pasztetu nie robiłem
ElizaT 18.03.2011 09:47
jeszcze nie robiłam
teresa18 03.02.2011 18:03
lubię pasztety
alaaa 03.02.2011 10:41
smaczne,może zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak