Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bounty

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
mleko 3 szklanki
budyń śmietankowy 1 szt.
cukier 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 20 dag
cukier wanilowy 32 g
masło 250 g 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bounty

Ugotować 2 i 1/2 szklanki mleka razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać wiórki kokosowe i gotować nadal na średnim ogniu przez około 20 minut. Dodać masło.
Budyń rozprowadzić w 1/2 szkl. mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do ostygnięcia.
Na upieczone ciasto kakaowe, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniową. Wyrównać powierzchnię.
Zrobić polewę: tym razem rozpuściłam 1 czekoladę mleczną i pół gorzkiej w kąpieli wodnej i dodałam około 3-4 łyżki mleka. Tak przygotowaną polewą równomiernie pokryć wierzch.
Ciasto wstawić do lodówki. Najlepsze jest na następny dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 07.05.2013 07:37
ta polewa na cieście mnie zachęca ;)
Zoso 23.01.2012 21:38
wygląda wyśmienicie
joanna77 07.07.2011 12:50
takie pyszności muszę mieć w swojej księdze!
misia53 19.06.2011 14:00
pychota
Haneczka1 03.02.2011 14:32
ale pyszności :)
ewasylwia 03.02.2011 11:10
zjadłoby się chociaż kawałeczek
ewasylwia 03.02.2011 11:10
zjadłoby się chociaż kawałeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak