Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini gołąbki w liściach winogron

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso indycze 1 kg
włoszczyzna 1/2 pęczka
cebula 2 szt
czosnek 2-3 ząbki
sól 1-2 łyżki
pieprz 1/2 łyżki
rosół drobiowy 2-3 litry
cytryna 2-3 szt
natka pietruszki 1 garść
papryczka chili 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mini gołąbki w liściach winogron

Liście winogron blanszujemy by zmiękły. Mięso indycze smażymy z cebulą i czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Dodajemy zmielone warzywa i dusimy ok 10 min. Liście nadziewamy farszem i zwijamy w cygara, układamy na dnie garnka wyściełanym liśćmi winogron. Stopniowo zalewamy rosołem i co dwie warstwy posypujemy posiekaną chili. Ostatnia warstwa to same liście winogron i rosół. Dusimy ok 30-40 min na wolnym ogniu. Podajemy wyłożone w misce, posypane natką i przełożone cytryną. Sos ma być w osobnym naczyniu zrobiony z rosołu i np mąki ziemniaczanej, lub otrębów owsianych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 22.08.2012 11:21
super :)
iknkirke 19.03.2012 08:58
fajne
Agnieszka/picola 02.09.2011 18:25
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak