Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 30 dag
warzywa 1 pęczek
masło 2 łyżki
mleko 2 szkl
koper siekany 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyzka
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Warzywa obrać, pokroić, ugotować w 2 szklankach osolonej wody. Szpinak umyć, włożyć do warzyw i chwilę gotować. Następnie przetrzeć przez sito, podgrzać, dodać gorące mleko, masło, pietruszkę i koperek. Przyprawić do smaku solą i przyprawą maggi. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.12.2013 21:59
bardzo smaczny przepis
Katarzyna59 15.07.2013 11:27
bardzo apetyczna zupka
mirosława4 17.12.2011 14:29
jestem ciekawa jaki smak ma ta zupa bowiem nigdy nie miałam okazji spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak