Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RAFAELLO Z OWOCAMI.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 2 SZKL
śmietan fix 2 op
cukier wanilinowy 1 op
cukier puder 2 łyzki
dżem morelowy 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
skórka z cytryny - otarta 1 łyżeczka
galaretka brzoskwiniowa 2 op
cukier 3 łyżki
kulki rafaello do dekoracji
wiórki kokosowe 5 lyżek
owoce 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: RAFAELLO Z OWOCAMI.

BISZKOPT PRZEKROJONY NA TRZY BLATY.

Śmietankę ubij na sztywno ze smietan-fixem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem, wymieszaj z sokiem i skórką cytrynową. 2 łyzki kremu odłóż resztę podziel na trzy części, przełóż nim blaty biszkoptowe. Na dwóch dolnych warstwach rozsmaruj po 2 łyżki dzemu morelowego. Owoce krótko (30 sekund) obgotuj w osłodzonym wrzątku, odcedź je i przelej na sicie zimną wodą. Odstaw na 10 min aby woda dobrze odciekła. Na przełożone kremem blaty załóż obręcz tortownicy. Na wierzchu rozłóż owoce. galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody, ostudź. Gdy zaczyna tężeć wylej na tort. wstaw do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem tort udekoruj odłozonym kremem i kulkami rafaello. Do kremu dodaj 5 łyzek wiórków kokosowych. Jesli uprażysz je na suchej patelni będą miały bardziej intensywny smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

niciapn 03.02.2011 10:18
pycha
Misiek1 03.02.2011 09:43
super pomysł na deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak