Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pisco po peruwiańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pisco 0,5 litra
cukier drobny 20 dkg
sok z limonki 1 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Pisco po peruwiańsku

Obrzeże sklanki na wysokiści 1/4 literatki zwlżyć i pokryć drobnym cukrem. Następnie wlać 1/2 szklanki naturalnego, wyciśniętego z limonek soku. Dolać do 3/4 szklanki, poniżej cukrowej otoczki Pisco,uważając na obrzeża sklanki.Tak przygotowany napój wstawić do lodówki, lub zamrażarki. Trzymać do momentu oszronienia szkła.Podawać naprawdę mocno schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.06.2011 09:23
hmmmm...nie wiem co powiedzieć
Margo1 02.06.2011 09:23
hmmmm...nie wiem co powiedzieć
aga130982 04.02.2011 12:53
mniam
Ewa99 12.01.2011 16:34
ciekawy przepis:)
Agnieszka172 04.01.2011 19:27
niezły pomysł
borgia 04.10.2010 19:35
Mogę się czepiać, że koszt średni - biorąc pod uwagę że koniak czy brandy do tanich nie należą, a z 1 limonki wyciska się ok. 30 ml soku... Ale ja nie o tym. Jeśli rzucasz słowami, to proszę o poniesienie konsekwencji i odpowiedz mi przy moich \"Grissini\". To dla mnie ważne, właśnie dlatego, że to MOJE ZDJĘCIE. Nie odpuszczę...
Katarzyna/kate1980 02.10.2010 09:07
super tylko nie wiem gdzie mogłabym kupić pisco
alaaa 11.09.2010 19:33
coś ciekawego do wypróbowania
krzyniu1984 04.09.2010 12:00
chętnie go wypróbuję!
aginaa 25.07.2010 10:58
no ciekawe
dorota20w1 17.06.2010 23:50
ciekawy przepis
iwa643 08.06.2010 07:09
noo warte wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak