Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cebulą i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
boczek wędzony 5 dag
cebula 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cebulą i boczkiem

Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na patelni. Cebulę posiekać, dodać do boczku i podsmażyć. Jajka wybić do garnuszka, dodać odrobinę soli, roztrzepać widelcem, wlać do cebuli z boczkiem i usmażyć. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 01.10.2011 14:14
popieram, jajecznica z boczkiem to coś wspaniałego
Wafelek2601 06.06.2011 17:00
Mati to wypróbuj, bo właśnie taka jest najlepsza!
Wafelek2601 06.06.2011 17:00
Mati to wypróbuj, bo właśnie taka jest najlepsza!
matii6 05.06.2011 22:33
z boczkiem jeszcze nie jadłam, na pewno spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak