Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z łyżką cukru, dodać trochę mleka i mąki, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski, dodać cukier, sól, mleko, masło, jajka skórkę cytrynową, wyrośnięty rozczyn. Do ciasta dodać rodzynki. Następnie łyżką nabierać małe porcje ciasta i formować małe kulki, kłaść na stolnicy posypanej mąką. Odstawić na 20 minut. Podgrzać tłuszcz do smażenia. Tłuszcz jest odpowiednio nagrzany, gdy wrzucony kawałek ciasta szybko wypłynie i zrumieni się. Usmażone pączki układać na serwetce w celu osączenia, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    super przepis - koniecznie muszę wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Śliczne pączusie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Pyszne pączusie, :)
  • 2
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    polecam je naprawde, łatwo zrobic i są pyszne;-)))
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    O, paczusie to ja lubię....
  • 0
    original
    Opublikowano

    ao_12

    koniecznie będę musiała wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !