Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco z nutą pomarańczy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada w proszku
czekolada mleczna
sok z pomarańczy
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco z nutą pomarańczy

Idealna na wieczór pod kocem:) W rondelku zagotować 2-3 łyżeczki czekolady w proszku z ok. 180-200ml wody (3/4 filiżanki) i dodać pół łyżeczki soku z pomarańczy (najlepiej świeżo wyciśniętego). Przelać do filiżanki. Ozdobić bitą śmietaną i dorzucić do rozpuszczenia kostkę czekolady mlecznej:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 01.08.2011 17:49
pycha
Nina7 03.02.2011 08:19
pysznie się zapowiada tak przyrządzona czekolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak