Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kurczaka i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
masło 5 dag
pokrojone ugotowane mięso z kurczaka 2 szkl
rosół drobiowy 3/4 l
gęsta śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurczaka i pieczarek

Oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki rumienimy na maśle. Podgrzewamy szklankę rosołu.Rozdrobnione mięso i pieczarki dodajemy do rosołu i razem miksujemy. Wlewamy pozostały rosół razem ze śmietaną oraz wsypujemy pietruszkę. Mieszamy i zagotowujemy.
Według uznania doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 18.09.2010 18:10
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak